<3 Kärlek <3


Back in the village!

Japp, då är man hemma...IGEN! Alltid är det så att man måste komma hem. Men egentligen, varför? Den frågan har jag ställt mig hela dagen idag. Vad är det som är så viktigt att man måste göra hemma...ingenting! Det är ju inte precis som om man trivs med det man sysslar med i vardagen här. Måste se till att fixa detta nu, pallar inte längre!

Iallafall, min semester har varit som Askungen på bal. Alldeles, alldeles underbar! Kunde nog inte haft en bättre semester. Musse har varit hur gullig som helst och jag misstänker att han var glad att jag var tillbaka i hans håriga armar...hi hi! Men nu är det som sagt över (för tillfället), men nu ska ni få se lite roliga bilder iallafall...

Titta och njut!

Sista kvällen hade vi en underbar romantisk middag på tu man hand nere i hamnen.
Vi satt på uteserveringen på Kordon (of course) i månskenet med utsikt över den upplysta gamla riddar slottet.
Man kan nästan inte be om en mer "perfect moment" än så som vi hade det då...

Till förrätt startade jag med en krabbsoppa med medelhavs touche...så jäkla god mat!



Musse åt en grönsakssoppa till förrätt och Pepparstek till varmrätt. Visst är han stilig min karl!



Själv kunde jag inte välja något annat än den gamla hederliga California Steak...(det vattnas i munnen på mig)



Bilden gör verkligen inte verkligheten någon rättvisa, men det är så otroligt vackert att bara sitta där med sin kärlek <3 och avnjuta en sådan god och romantisk middag medans man ser detta i ögonvrån.



Efter det tog vi en promenad runt i hamnen hand i hand, och strosade runt lite i Centrum på jakt efter en födelsedags present till Mamma A. Hittade ett par jätte fina Burberry loafers som hon blev väldigt glad för. Lite sur att jag inte köpte några till mig själv. Nästa gång kanske...


Sen begav vi oss tillbaka till hotellet. De har gjort så himla fint där i år. Nya dekorationer och nya textiler, lite ommöbleringar osv. Bilderna visar en del iallafall...

Så här ser det ut nu. Kanske ser lite förändringar på deras djungel inspirerande tak, med palmstrån etc.



Numera hänger flaggorna utanför, istället för inne på väggen. Visst är pelarna häftiga?!?



Snyggo! "You will break a young girls heart someday..."




Någon som var väldigt ledsen att jag skulle hem var ju självklart lilla "Abi" med familj. (Han hade jamat hela kvällen på balkongen ikväll, så Musse var tvungen att gå ut och säga att jag hade lämnat dem. Så nu är det två ledsna killar i Alanya som saknar mig! =) )

Detta var iallafall "Abis" sista måltid han fick av mig. De andra katterna jagade jag iväg så han kunde få äta i lugn och ro. Biff med njure vart det och mums så gott det var. (Ser ni hur han posar)




Sen igår på Dagen med stort D så skulle vi avnjuta våran sista måltid på Cesar.


Love is in the air!!!



Det blev varsin Mixed Grill, made by Seybet!



Musse som en riktig grottmänniska, tuggar på sitt lamm-ben...



Medans jag kör med ett säkert kort....gaffeln!




Sen var det ju of course dags för avskedet. Alltid lika jobbigt och aldrig roligt. Men denna gång finns det i bildform.


Musse var ledsen...



...och jag såg ut så här!





Men man får inte glömma att det vi har är något väldigt fint!



Seni Seviyorum Askim!!!!


God natt!


Dagen med stort D!!!

Då var man här, igen då! Hemresan väntar om en timme. =( Men men, inga sura miner för det. Ska bli så roligt att få komma hem igen och tillbaka till arbetet....who believes me? Nooooot! Nej, det är inte alls roligt, men kunde ha varit värre. Jag är ju snart här igen och gosar med Musse.

Vill bara tala om att jag lever så ska jag göra en summering av resan imorgon eller inatt med bilder också. Nu ska jag krypa fram till Musse och kramas lite...

Puss å Kram till alla mina fina vänner <3

Gott & Blandat i bilder...



Taliban, Tali-taliban. Taliban, Tali-taliban.



*Mjau* säger "Abi"...tyvärr äter han inte kattmat utan nöjer sig endast med grädde eller mjölk!



Åt Alanyas godaste Plankstek igår på Gökhans(t.h) restaurang Kalles! *mums*



Jag efter en kaffe och Baileys, försöker maskera mig och hålla "air-porten" stängd.



Musse fick rädda denna lilla gangster från att bli påkörd idag. Han stoppade trafiken och satte Skalman i Seybets lilla rabatt så att han fick äta sig mätt...vilka sanna djurvänner vi är.



Sen så tog vi bussen efter frukosten in till Centrum för lite shopping. Blev dock bara ett par skor till Moi då allting är så dyrt nu på sommaren. -"Jag är ingen turist och tänker inte bli lurad" är det ända jag skriker...=)



Min Askim med utsikt över Kale berget! Myyyyyyysssss.....



På semestern kan man inte ligga på latsidan inte...varje morgon så beger vi oss till gymmet på stranden...noooooot! Ha ha ha, men roligt är det!



Det var allt som jag hade för tillfället! Men mer kommer nog...ha det bra så länge, så ska jag njuta av min näst sista dag i underbara Alanya!!!



Jungle Bar...

Wow, vilka planer vi har gjort idag!
Hela för- eftermiddagen har vi legat i sängen framför datorn och drömt oss bort till Jungle bar!
Vilka härliga tankar och ideér. Man blir alldeles lycklig! Hadi nu Bum Bum, nu fixar vi det här.
Vi ska ha en Exotic daquiri, served in a frozen pineapple, låter inte det hur gått som helst?

Nej, nu måste vi fortsätta att drömma oss bort! Puss å Hej så länge!

Ännu en dag har snart passerat!

Nu är det Onsdags kväll i Alanya. Mopederna brummar utanför så vägarna skakar. Musse har äntligen gått till Kuafören för att raka av sig taliban skägget och Sezgins röst ekar från balkongdörren: "F*** you motherf****r!" (Han måste lära sig en ny fras på Engelska. Men vänta nu, någon ropar "Miss. Kennedy, Kennedy" nedanför från restaurangen, måste se vem det är.......Musse! De har ingen tid hos Kuafören nu, så han får fortsätta se ut som en taliban *suck*.

Maten står iallafall och puttrar på spisen. Grönsaks- gryta/soppa med nybakat bröd, mums så gott. Musses önskemål så man får väl lyda sin man...Allah achbar! Ha ha ha ha ha!

Dagen har vi spenderat på tu man hand som vanligt på en promenad. Först blev det förbi sömmerskan för att se om hon sytt in Musses t-shirts (han måste ju verkligen se ut som en riktig turk i magtröja). Sedan begav vi oss till Kalles restaurang på väg till grönsakshandlaren. Vi har gått förbi Kalles ett antal ggr denna vecka för att se om Musses vän är där, Gökhan (han har precis köpt den för 500.000kr i 2 år), men han har alltid varit borta! Men idag var han där och de var jätte glada att se varandra. Mig blev han också mycket glad att se då han hört såååå mycket om mig...vad då undrar jag?!? Hur B.O.B jag är hela tiden? Hi hi, nej han hade bara hört bra saker om mig.
Han är gift med en svensk kvinna och har bott där många år i Uppsala (where else) så det var skönt att kunna prata svenska med någon, iallafall lite! Musse kan ju bara säga: "Mycket bra!" och "Tack så mycket!" *suck*

Men nu börjar det dofta gått från grytan, så jag ska väl ut på "bellen" och skrika mat till Musse så han kommer upp och sedan ge "Abi" och Ahmed mat, innan vi beger oss tillbaka till Gökhan för lite efterrätt, kan tänka mig en bananasplit!

Så på återseende mina gullungar!

P.S Kan vi inte ha en liten frågestund då? Ni får väl fråga många frågor för jag har väl bara max 5 läsare! =)

Puss Puss

Godmorgon alla glada...

Godmorgon alla underbara vänner... Hoppas eran morgon varit lika rolig som min =)
Dagen började med att jag skrek på Musse för att han skulle gå upp och ut på balkongen för att hämta in "Abis" matskålar så jag kunde fylla upp dem igen! Och, do you know what, de var tomma!
"Abi" har varit en duktig kisse och ätit & druckit upp alltihopa...mjau!

Så nu på morgonen fick han en liten skvätt mjölk och en halv påse Whiskas Lamb/Beef. Så fort Musse hoppat upp på balkongen igen så kom "Abi" fram från sitt gömhål under grannens balkong och började lappa (eller lapa?!?) i sig lite av mjölken. Maten åt han bara lite av och sen gick han bara runt och vaktade maten. Då blev jag förbannad på Musse och anklagade honom för att ha skrämt ur aptiten från "Abi", men icke sa nicke. Svaret fick vi senare...



Musse ropade iallafall ner till Sezgin att vi ville ha Turkisk frukost, så vi drog på oss mjukisar (blåser mycket idag) och begav oss ner till varsin frukost med en varm kopp te!






Så en avnjuten frukost senare så var jag iallafall mätt, men inte pigg! Konstigt nog när vi satt uppe till halv två och spela kung. Det är numera Musses favorit spel. Men han förlorar ALLTID! Igår vann jag en halvtimmes massage, men avbröt den efter ca 2 min då han är efterbliven på att massera.



Sen blev det lite bus med Musses näsa när han ville vila efter frukosten. Han hamnar alltid i en tråkig mat-koma. Men nu har jag iallafall lyckats få upp honom, så nu spelar vi Kung. Det står typ 7-0 till mig...ha ha ha ha ha!



Ja just det, åter till katten. Den vaktade nog maten av en anledning. Och åt bara en liten del själv... den har nämligen en hemlig vän...guuud så gulligt! Nu har jag två fadder-barn att ta hand om! Jag ska döpa den andra till Ahmed, så nu har jag två husdjur vid namn Abdullah och Ahmed!



VA FAN...JAG ERTAPPADE PRECIS MUSSE MED FUSK! HAN SKULLE "BLANDA" KORTLEKEN, MEN VÄNDE SIG ÅT ANDRA HÅLLET OCH "BLANDA". NÄR JAG SKULLE DELA UT KORTEN RÄKNADE JAG DEM, UTIFALL HAN GJORT NÅGOT. MEN HAN LOVADE MIG ATT HAN INTE GJORT NÅGOT SKUMT. 48 KORT FICK JAG DET TILL, MEN OM JAG INTE MINNS FEL SÅ SKA DET VARA 52 KORT I EN LEK. VAD TROR NI ATT HAN GÖMT?!?
ALLA 4 KUNGAR, MÄN OCH ATT FÖRLORA ALLTSÅ. NU HAMNADE HAN I SKAMVRÅN.
SKA FORTSÄTTA SPELA SÅ HÖRS VI SEN....


"Ebony and Ivory come together in pieceful harmony..."


P.S JAG VILL HA MER KOMMENTARER!!!

Me - Catlover...never!!!

Ja, ännu en dag har gått. Men det var väl som jag visste. Tiden rinner iväg på en vecka. Men är man borta mer, så är man ju inte berättigad ett visst antal timmar =) skönt att slippa det arbetet ett tag nu!

Jo, när jag väl kom på plats här så märkte jag att vi hade ett husdjur som besöker oss två ggr om dagen på balkongen. Nämligen en katt! Tjena, säger ni och tror säkert att jag jagade iväg den med soppborsten?!? Tänk för att jag inte gjorde det. Missförstå mig inte nu, det är inte som att jag gillar katter och vill kela med den eller något sånt. Men jag känner att jag har någon sorts relation till den, när jag var här i vintras så minns jag denna katt, att den då bara var en liten bebis. Och jag tror att på något sätt så minns den lilla kissen mig också! (Vill jag tro iallafall). Och det är därför den hänger på min "balle". Så varje dag sen jag kom har jag gett den lite mjölk (då Musse gjorde ett tappert försök med att mata den med frukt - men jag förklara för honom att katter är rovdjur och äter bara GRIS! Ha ha ha ha ha).



Men idag hörr ni, ja idag har jag köpt katt mat. Med mina egna pengar har jag ödslat på 4st portionspåsar Whiskas med lax och biff smak. Så när vi kom hem från affären skickade jag ner Musse nedanför "ballen" (behöver inte ha den slafsandes på "ballen") för att lägga dit en skål med lite mjölk och en halv portionspåse Whiskas - biff smak!
Sedan satt jag span för att se om den kom, och det gjorde den! Där kom den jamandes och tog för sig av sin lyx måltid. Efteråt så tittade den upp och man kunde verkligen se tacksamheten i ögonen på stackarn. Det är nog en sådan känsla när man får sitt första tack-kortfrån sitt fadder barn i Afrika. Katten är mitt fadderbarn från Afrika och jag ska hjälpa den att överleva i savannens hetta! Katten är numera döpt till "Abdullah", men jag kallar honom "Abi"...tycker det passar!



Så nu kanske man hamnar i himlen, eller iallafall Katt-himmelen. Alltid något ju! Men nu har ni även fått en liten snyft historia också. Hoppas Sussie läser för hon av någon kommer ju bli glad att man hjälper katterna i andra länder. Så från och med idag är jag fadder-mamma till lilla "Abi"!

Puss och Mjau på er alla från lyckliga familjen Fatti, Musse och lilla Abi!

Bilder...so far!



Sezgin "diskar" pool plattor...



...medans vi supportar och tittar på! =)





Seybet har svårt att hålla sig ifrån ciggen...




Det blev lite eftermiddags dessert på balkongen också *mums*



Middags dags... a la Mexican Steak



Vinet börjar göra sitt nu...



Man kan inte jämt vara glad, när man är förföljd av paparazzi...




Att äta frukost tyckte tydligen någon var jätte roligt...


Slut för denna gång, men det kommer nog mera....


Äntligen!

Äntligen så lyckas man koppla upp sig på internet. Har haft detta eviga bråk med det trådlösa internet hela dagen igår.
Roligt att det inte funkar nere i receptionen/restaurangen men det funkar i sovrummet.
Ja ja, skönt att ligga i sängen och blogga lite =)

Jaha och vad har jag gjort sen i förrgår då? Ja, jag sa ju att jag skulle blogga senare i Söndags men faktum är den att när Musse gick ner för att titta på fotboll (Fenerbahce-Galatasaray, mycket viktig match) då somnade jag. Klockan Nio när han kom upp igen, då låg jag och sov. Men gud vad trött jag var. Inte långt efter måste han också ha somnat för sen vaknade vi jätte pigga runt 10 igår och begav oss till stranden. Vi åt turksik frukost på stranden i solskenet och såg vågorna leka mot klipporna.... ha ha ha, kan det bli mera romantiskt?

Sanningen är den att det tog den enda servitören och den ända kocken 45 min att laga våran frukost. Alla som vet vad en turkisk frukost är, vet att det tar max 5 min att tillaga, då man bara behöver koka ett ägg, resten finns redan klart i kylen så som ost, smör, gurka etc. Så jag var lite småsur, men blev gladare igen så fort min mage fick lite energi.
Sen efter det tog vi en promenad och begav oss hem igen. Där blev det lite tidningsläsning och otaliga försök att få igång internet igen, men icke sa nicke. Såg även på när Sezgin rengjorde kanterna av poolen, och höll honom lite sällskap.

Blev lite eftermiddags vila och sen middag på Ceasar. Det blev varsin Mexican Steak efter Sezgins rekomendationer och det smakade helt OK. Började misstänka ett tag att köttet legat i frysen sen förra sommaren så vi typ är deras första middags gäster, men Musse intalade mig att så var inte fallet. Drack även Rosévin till maten.
Tänkte att jag skulle svalka mig med ett kallt glas Rosévin i kvälls solen. Men vad fan fick jag? Turkiskt Rosévin = Cola färgat vin med smak av glögg och dry martini. På ett litet glas blev jag pruttfull då det var 14%, brukar inte vin ligga på mellan 6%-8%?!? Men fyllan gick snart över till godis sug (bakfylla), men roligt var det iallafall (ännu roligare om Bum Bum varit här så man slapp vara full själv).

Senare på kvällen gick vi till Seppon Baari (Viaesta), där Seppo nu är chef och drack lite chai med Lille-man. Hans "tanka-tanka" flickvän från Norge kommer idag, så han blir nog lite gladare nu kanske...ha ha ha!

Idag vaknade vi runt kl 9, men gick inte upp för att käka frukost förrän 12. Skönt att inte ha någon tid att passa, utan att bara ligga och dra sig hur länge man vill =).
Men men idag har vi inte gjort något speciellt men ska göra ett till inlägg nu med en lite bilder...

Hoppas ni har SNÖ i Sverige, ha ha ha ha, nej jag skoja bara!!!

Puss på er mina trogna fans!

My day...so far!

Ja "ännu en dag" i soliga Turkiet! Mycket sömn blev det inte i "natt"...
Vaknade klockan fem då Musse ringde och sa att han skulle komma om en timme. Så det var bara att klä på sig och gå ner och väcka Emru efter två timmars sömn. Yr i bollen och lagom pigga satte vi oss i bilen till Manavgat.

Resan dit gick fort och det blev ett kärt återseende med mycket pussar och kramar. =)
Var nästan som på film, ni vet när två människor möts igen efter en tid ifrån, slängde ner resväskan på marken och sprang emot varandra. Ett litet Naaaww moment!

På vägen hem var jag hungrig igen och inte den ända som var hungrig. Så det blev ett besök på en sopp restaurang. För min del blev det gamla vanliga lins soppan, Musse tog kyckling soppa och Emru någon fårmage. Nybakat bröd till och en massa tilltugg...mums!

Sen var det bara att bege sig hem, och vi somnade kl.8.40 imorse. Kl 11.45 vaknade jag att Musse gick upp och spegla sig. Suck! Han är svart bränd av all sol han varit ute i, han har säkert inte rakat sig sen sist jag såg honom och håret har växt ut (det han har kvar). Så det var en liten terrorist som jag träffa, som jag misstänkte.
Men han kom i jeans, skjorta och kavaj...såg ut som en liten buissness man, så jag blev rätt impad iallafall.

Hela dagen idag har vi varit ute och promenerat. Vi har varit förbi Kipa och handlat lite och sen en lång sväng runt hela Alanya. Mycket ihandling av frukt blev det då vi bestämde att vi ska äta fruktsallad på Balkongen ikväll och spela kort.
Så det blir en lugn hemma kväll, precis så man vill ha det på en Söndag. Men det är faktiskt inte det ända vi ska laga ikväll utan vi ska även äta lite kronärtskocka. Så jävla STORA de är här nere. Ska försöka att lägga upp lite bilder senare.

Vill även tala om att hela dagen idag, har jag gått omkring i linne och shorts. Är inte brännande hett här nere som det brukar var men det är ungefär som en Sommardag hemma i Svedala i mitten på Juli. Så det är perfekt för oss skandinavier. På kvällen måste man dock ha A.Cn på varmt! Men men klaga kan man inte.

Så nu lämnade jag gubben uppe på rummet för att läsa tidningen ifred, medans jag ska busa lite med Seybet och Sezgin, de verkar rätt uttråkade då det inte finns några som vill äta här...ha ha ha ha!

Men men, bloggar senare med lite bilder då förhoppningsvis! Får se om bloggen är med på det bara!

Puss och Hej så länge.

Uppdatering!

Japp, så var man äntligen framme! Har precis avslutat en fin natt-måltid bestående av stekt ägg, gurka, tomat, bröd och en väldigt god kikärtsgryta med en MASSA kryddor i *mums*

Musse har ännu inte dykt upp, tänkte slagga ca 3 timmar innan vi måste upp igen och åka och hämta honom i Manavgat. Planen var ju på att kanske visa upp sin fräsha sida när man inte träffats på så länge, men istället kommer det väl bli nyvaken, håret åt alla håll och en schysst pyjamas. Men men, det är bara hans fel! Hade han lyssnat på mig och bokat när jag sa till honom så hade han varit här IGÅR.

Annars så gick flygresan bra, mycket luftgropar någonstans ovanför Polen så maten fick vänta ca 40 min medans det pågick. Men som tur var hade jag 4st skvaller blaskor och boken "En Shopoholics Bekännelser" - mycket bra bok, och verkligen inte alls som filmen.

Då min plan var på att titta på film i mitt rum (brukar numera alltid titta på Youtube - så man slipper lagra en massa minne på datorn) kan jag inte det nu då Youtube är avstängt i Turkiet. Så det blir väl boken tills jag somnar.
Försökte få Seybet att sova i enkelsängen brevid, eller i gästrummet då jag inte vill sova själv då jag bor på första våningen och INTE HAR EN NYCKEL TILL BALKONGERNA! Men det ville han inte, då han trodde att Musse skulle bli arg?!? What? Ja ja, så jag får ligga här nu i min ensamhet i 3 timmar tills det är dags att gå ner till receptionen och väcka Emru som nu ligger och sover på soffan som vanligt (det är hans jobb)!!!

Måste faktiskt tillägga att det känns jätte roligt att blogga igen, har saknat det faktiskt och ännu roligare med internet på rummet. But I wish Bum Bum was here to suport me =(

Och om Johan läser detta och inte har kvar vårt turk nummer så vet du vart jag bor. KOM FÖRBI så snackar vi lite skit om alla här på SVENSKA...ha ha ha ha! Bara inte Seybet lyssnar för han har blivit rätt grym på svenska nu faktiskt!

Bloggar mer sen om jag inte stupar i boken! Puss och Güle Güle

Johan johan johan....

Min kära lilla johan äntligen får man höra något av dig!!!!! Trodde du dött??? Å om du så gärna vill veta har jag startat upp en ny blogg men har inte haft tid, lust eller ork att tala om adressen för någon....Alltså du är inte ensam om att sakna mina inlägg ;)  Ge mig en till kommentar så ska du få VIP entre till den nya bloggen...


Kram till dig min favorit "turk"

RSS 2.0